Wij helpen je met het verduurzamen van je bedrijfspand!

De voordelen

  • Inventariseer huidige situatie
  • Gedrag aanpassen door inzicht in energieverbruik
  • Vaak eenvoudig realiseerbaar
  • Betaalbare maatregelen
  • Korte terugverdientijd
  • Subsidie en fiscale voordelen

Om tot goede verbeteringen te komen is het noodzakelijk om te weten wat je energieverbruik van de woning of het bedrijfspand is. Je verbruikt energie bij de dagelijkse werkzaamheden en kan wisselen door weersomstandigheden, wisselende bezetting en/of defecte of verouderde apparatuur.

Door energieverbruik te monitoren leidt dit in veel gevallen al tot energiebesparingen doordat inzicht in verbruik al verandering in gedrag oplevert. Het is vaak eenvoudig en snel te realiseren. Door een persoon (gebouwmanager) de verantwoordelijkheid te geven een gezamenlijk vastgestelde lijst dagelijks op meerdere momenten te monitoren kan een stappenplan ontwikkeld worden hoe verder energie besparen. Veel zaken zijn in het huidige internettijdperk te koppelen aan een controlesysteem.

Vervolgstappen in verduurzamen zijn dan mogelijk aan de hand van de juiste gegevens die verzameld zijn. Groot voordeel is dat aanpassingen gefaseerd gaan en geen overhaaste beslissingen op basis van gevoel genomen worden.

Aan de hand van het energielabel en een warmteverliesberekening kunnen wij adviseren wat de volgende slimme stappen zijn in het verduur-samen proces

Tijdens het opmeten van het pand voor het verstrekken van een energielabel leveren wij een maatwerkadvies rapport met daarin concrete verbeteringen die mogelijk zijn voor jouw pand.

-

Zo werkt het!

Kennismaken
Inventariseren huidige situatie
Opstellen verbeterplan
Bespreken verbeterplan
VerduurSamen in de praktijk
Subsidies aanvragen

Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden om jouw bedrijfspand te verduurzamen.

Ook als je alleen vragen hebt ben je bij ons welkom!

Veelgestelde vragen

In principe is er geen beste manier. Alles wat bijdraagt tot verlaging van de CO2 uitstoot is een goede maatregel. Er zijn ook simpelweg heel veel mogelijkheden om te verduurzamen.

Belangrijke vraag voor velen. Dit is de moeilijkste vraag en niet in een paar regels samen te vatten. We hebben wel een paar tips voor je.:

– Breng in kaart wat je energieverbruik is; 

– Vraag jezelf af of elk vertrek verwarmd verlicht moet worden;

– Bij de aanschaf van een lucht-water warmtepomp of een hybride warmtepomp wordt de gasrekening lager en de energierekening hoger. Maar, de factor elektriciteit is ongeveer 1:4. Dit betekent dat elke kW energie die de warmtepomp gebruikt hij er 4 kW warmte voor teruggeeft. 

Uiteraard kan je zelf al beginnen met verduurzamen. Kijk eens naar het de afstelling van de cv ketel. Vaak staat deze op vol vermogen te draaien en is de afgifte temperatuur van het cv water prima lager in te stellen. Je kunt als het niet werkt de instelling simpel weer hoger zetten en een balans zoeken.

Wil je dit proberen? Kijk dan eens op internet naar het waterzijdig inregelen van je cv ketel op: https://www.consumentenbond.nl/cv-ketel/waterzijdig-inregelen.

Uiteraard kan dat. Begin bij de eerste stap en breng je huidige energieverbruik in kaart. Als je weet wat je nu verbruikt kan je heel concreet gaan kijken naar waar je kan gaan verbeteren.

Vaak zijn we ons helemaal niet bewust van de uitstoot die ons eigen gedrag veroorzaakt. Probeer dus eens kritisch naar jezelf te kijken en op basis daarvan je gedrag aan te passen.  Je zult verbaasd zijn wat daardoor al bespaard kan worden.

Iedereen in Nederland heeft dezelfde mogelijkheden om subsidies aan te vragen, maar iedere situatie is anders. Wij raden altijd aan om slim te verduurzamen door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden. Ze zijn er immers voor om je te helpen bij het aantrekkelijk maken van verduurzamen?

Heb je nog vragen?
Stuur ons een bericht of lees verder over onze andere diensten